Descoperă impresionanta istorie a cățelului din rasa Pug

Descoperă impresionanta istorie a cățelului din rasa Pug

cateiRasa Pug – caracterizarea personajului
Dacă Pugul ar fi bărbat, probabil că ar fi la fel de deranjat de cicălelile excesive ale femeii.  Dacă ar fi fost „metamorpfozat” în femeie, probabil s-ar confrunta cu problemele de obezitate, cu nevoia de atenție, cu momentele de lingușeală față de autoritatea supremă a casei. Dacă s-ar metamorfoza într-un copil, probabil că Pugul ar prelua cele mai proaste obiceiuri ale părinților.

Pugul – obiect de schimb comercial între asiatici și europeni

Da, este un cățel atipic, chiar și înfățișarea lui îți spune asta. I se mai spune „cățelul mop”.  Are ani vechime și este menționat în documentele istorice  ale Chinei, însă originea lui este ușor controversată, deoarece japonezii și-l atribuie și ei. Se spune că el este cățelul menționat în documentele din anul 663 î.Hr. cu numele de Happa, însă descrieri ale acestui cățel se găsesc chiar și în anul 1115 î.Hr. Opinia generală este că rasa de Pugul a luat și ea parte la schimburile comerciale dintre Europa și China, iar comercianții europeni s-au gândit să includă și Pugul pe lista mărfurilor de schimb. Dar spre nenorocul lui, în Europa ajunge să fie doar un simplu animăluț de companie, în timp ce la curțile conducătorilor chinezi era tratat, uneori ca o adevărată regalitate. Poate de aici i se trag toate metehnele. Cică se crede un fel de uriaș al lumii, iar înfățișarea lui se încadrează în limitele normalității. Ceilalți sunt ciudați.

Pug, Happa, Pai sau alte denumiri ale acestei rase
Cel mai recunoscut nume al acestei rase este Pug. Nu am decis care este  varianta pe care să o luăm în calcul cu privire la numele său. Se spune că numele vine de la termenul latin „pugnus”, care înseamnă pumn, deoarece față animăluțului are forma pumnului. Săracul de el. O altă variantă ar fi că europenii nu au avut un auz foarte dezvoltat și în loc de Pai (cum îi spuneau chinezii) au ales să îl numească Pug. Supoziții referitoare la acest nume sunt legate și de Shakespeare, deoarece toate personajele neastâmpărate din scrierile sale erau catalogate drept „pucks”. Olandezii au preferat o denumire și mai ,,neechitabilă” – cel de „Mops”. Francezii au ales să îl numească în funcție de nuanța sa închisă – Carlin. Ce pot să spun… indiferent cât de simpatic este patrupedul, prea au făcut-o de oaie cu numele lui. O fi un fel de ispășirea păcatelor pentru personalitatea mult prea puternică ori o dovadă a faptului că nu primești de toate de la Dumnezeu…

Momente de răsfăț sau sensibilități ale cățelului

Această rasă e căței este extrem de prietenoasă cu cei mici, dar sfidătoare cu cei lipsiți de autoritate. Nu are limită la masă, puțini din rasa lui nu sunt nevoiți să treacă prin chinurile curelor de slăbire. E un câine curățel, nu lasă prea mult păr în urma lui. Are probleme frecvente cu ochișorii, motiv pentru care vă recomandăm să aveți mereu la îndemână Solutia Profesionala Artero Pretty Eyes. Nu necesită un periaj excesiv, dar este bine să aveți în vedere o perie cu dinți din păr natural.

Postat la 2016-04-14 0 659

Lasa un comentariuLasa un raspuns

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.

Vizualizate recent

Nici un produs
Compară 0
Suntem prezenti pe ShopMania - Cumparaturi Online