Despre cățelul Akita și Parcul Hitachi Seaside din Japonia

Despre cățelul Akita și Parcul Hitachi Seaside din Japonia

Despre cățelul Akita și Parcul Hitachi Seaside din Japonia
Nu mă hotărăsc de ce să mă bucur mai întâi – de prezența luminii și căldurii, de faptul că vine vacanța și mergem pe munte, de aspectul minunat ale cățelului Akita sau de Parcul Hitachi Seaside (Hitachi Seaside Park) din Japonia.  Ce câmp cu rapiță din România? Ce lanuri de lalele în Olanda? Stai să vezi floarea Nemophila din Parcul Parcul Hitachi. Sute de hectare de flori de Nemophila – de la 120 de hectare, japonezii vor să extindă parcul la 350 de hectare – în condițiile în care în Japonia oamenii dorm în cutii de chibrituri, cum umblă bârfa prin târguri. Ar mai spune românul și altele, de pildă ,,Da ce mâncăm buruieni?” sau ,,Japonezii mănâncă Nemophila?” E posibil să mănânce dacă ne gândim că doar parcul Hitachi atrage atât de mulți turiști într-o lună cât atrage Bucureștiul într-un an. Putem să facem abstracție de ce vrem noi, să ne raportăm doar la insula aceasta și să realizam că japonezii sunt însetați de perfecțiune, mai mult decât orice alt popor din lumea aceasta. Dar cam atât despre parcul azuriu.

Akita și înrudirea sa cu lupii
Se pare că istoria cățelului Akita începe în Japonia, în timpul erei Yayoi, 300 de ani î.Hr., când japonezii sunt nevoiți să găsească alte surse de subzistență și recurg la vânătoare și pescuit, deoarece culturile de orez nu erau foarte productive și nu le erau suficiente pentru hrana de zi cu zi. Ați ghicit, cățelul Akita este și un cățel de vânătoare, iar utilizarea lui pe câmpul de vânătoare a fost extrem de întâlnită până la începutul anului 1900. Vânătoarea a fost atât extinsă în Japonia, încât existau sate în care toți locuitorii practicau vânătoarea – satele Matagi. Matagi este și numele purtat de strămoșul cățelului Akita, care era adaptat condițiilor climatice ale acelei regiuni.

Akita este un cățel cu blană bogată care, are o înălțime cuprinsă între 60 și 70 cm, este un bun înotător. Dacă vă doriți un astfel de câine, trebuie să vă cântăriți înainte, în primul rând cu privire la spațiul de care dispuneți și, în al doilea rând cu privire la faptul că Akita are nevoie de atenție și plimbări zilnice. Este un cățel puternic cu care puteți atinge rezultate extraordinare, dacă este dresat. În ceea ce privește îngrijirea cățelului Akita, vă recomandăm să alegeți un șampon pentru spălare uscată, pentru a preveni uscarea pielii cățelului .  Pentru a preveni încâlcirea părului, trebuie să vă alocați zilnic timp și pentru periaj. Utilizați o un descâlcitor de tipul ,,Descâlcitorului Profesional Artero”.

Postat la 2016-10-28 0 617

Lasa un comentariuLasa un raspuns

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.

Vizualizate recent

Nici un produs
Compară 0
Suntem prezenti pe ShopMania - Cumparaturi Online