Cum să faci baie unui câine, indiferent de rasă și vârstă?

Cum să faci baie unui câine, indiferent de rasă și vârstă?

Cum să faci baie unui câine, indiferent de rasă și vârstă?
Daca te întrebi cum trebuie să faci baie unui câine, relaxează-te poți face și tu asta, indiferent de rasa și vârsta cățelului. Nu ești singura persoană care nu știe să facă acest lucru. Mulți oameni se întreabă dacă există o modalitate ușoară de a face o baie rapidă cățelului. Poate este ziua de 8 Martie și vrei să îi dovedești iubitei că ești un tip responsabil, poate vrei să îi faci o surpriză plăcută sau să o convingi să accepte în cele din urmă inelul ăla… sau poate ești o femeie independentă care și-a luat de curând cățel și nu vrea să ceară ajutorul în stânga sau dreapta…
Nu știm, motive sunt cu sutele, iar pentru noi nu este atât de relevant motivul tău. Noi vrem doar să îți oferim ajutorul și să te facem să te gândești la noi atunci când întâmpini o problemă cu cățelul tău.
Orice baie a cățelului nu ar trebui să dureze mai mult de 20 minute, iar la final cățelul ar trebui să fie curat și să aibă un miros plăcut. Chiar dacă animăluțul tău se agită când simte că urmează baia, vestea bună este că îl poți face să iubească acest moment.

De ce materiale ai nevoie?
1. O perie de păr pentru câini (o poți comanda de aici aici).
2. O cădiță corespunzătoare dimensiunii câinelui tău;
3. „Șampon Concentrat Artero Blanc” pentru câini și balsam (poți comanda de aici în funcție de nevoile cățelului tau aici);
4. Un prosop;
5. Un uscător de păr (îl poți comanda de aici);
6. O voce caldă.

Înainte de începerea procesului efectiv de spălare, îți recomandăm să perii blana cățelului, deoarece aceasta se va încurca mai rău în timpul spălării, iar blănița udă este mai greu de periat. Pentru cățeii mici se poate sări de această etapă, deoarece au părul mult mai scurt. Sfatul nostru este să vezi toată această etapă ca pe o baie a unui copil mic. Dacă îți răsfeți animăluțul înainte și după ce l-ai îmbăiat, acesta va asocia momentul spălatului cu o experiență plăcută, iar spălatul nu va fi un chin nici pentru tine, nici pentru el.
După ce l-ai periat, așază-l în cadă/chiuvetă, dar nu îți lua mâna de pe el, deoarece riști ca animăluțul să plece și să îți umezească întreaga încăpere. Potrivește apa, astfel încât să nu fie nici prea fierbinte, dar nici rece. Frecvența cu care îl speli depinde de talia cățelului și de lungimea părului. Îl poți spăla o dată la o spatamană, la două săptămâni și chiar la trei săptămâni, dar nu lăsa să treacă mai mult de trei săptămâni. Câinii de talie mică au nevoie de bai frecvente, dar nu atât de frecvente deoarece șamponul le poate usca părul.

Cum trebuie să fie cada în care îi faci baie?
Personal, îmi place să folosesc chiuveta. Cu toate acestea, poți utiliza, de asemenea, cada – o cadă pentru sugari sau un recipient din plastic de mari dimensiuni. Acoperă toată suprafața căzii cu un prosop, astfel încât cățelul tău să nu alunece. Pune apă în cadă, dar nu foarte multă pentru a nu produce panică animăluțului.
Nu aplica șampon direct pe blana cățelului, ci încearcă să îl diluezi mai întâi într-o ceașcă. Folosește un șampon de calitate, special conceput pentru căței, deoarece șampoanele pentru uzul uman tind să usuce blana cainelui. În cazul în care câinele este de culoare albă, îți recomandăm un șampon de albire care funcționeaz mult mai bine. Ai grijă să insiști mai mult asupra lăbuțelor, deoarece acestea se murdăresc cel mai mult. Din moment ce majoritatea cainilor nu se împacă prea bine cu spălatul pe bot, lasă această parte a corpului la final. Pune șamponul diluat în mână și nu direct pe capul cățelului, pentru a evita ca șamponul să îi intre în ochi.

Cum clătești blana câinelui?
Înlocuiește apa cu una curată. Apa trebuie să aibă o temperatură similară cu cea inițială. În etapa de clădire, îți recomandăm să îi masezi ușor blana pentru a-l relaxa sau poți lăsa acest aspect pentru momentul în care îl usuci. Etapa clătirii poate include și aplicarea balsamului special pentru părul cățeilor. Balsamul ajută la descurcarea părului.

Cum usuci blana câinelui?
Învelește cățelul într-un prosop, astfel încât să fie absorbită apa. Nu freca cu prosopul blana unui caine cu parul lung, deoarece acest lucru va încurca părul. Păstrează-l înfășurat într-un prosop în timp ce pregătești uscătorul de păr. Dacă ai un câine cu părul scurt, iar temperatura din interiorul casei este potrivită, câinele trebuie să se usuce rapid, fără ajutorul unui uscător de păr dar riscul de a uda totul in jur cand se scutura e destul de mare. Cei mai mulți câini ar prefera să fie doar șterși cu un prosop, însă pentru câinii cu părul lung îți recomandăm să utilizezi un uscător. Poți achiziționa un uscător special pentru animale de companie sau îl poți folosi pe cel personal, însă temperatura uscătorului trebuie să fie una moderată, iar ventilația nu trebuie să fie prea puternică. Îți recomandăm ca uscarea să se facă concomitent cu un masaj scurt, astfel încât să nu dai posibilitatea cățelului să fugă.

Scăldatul câineului poate deveni o experiență placută, atât pentru tine, cât și câinele tau și este o bună oportunitate de a te apropia și mai mult de el.

Postat la 2016-03-31 de DogPro First category 0 887

Lasa un comentariuLasa un raspuns

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.

Vizualizate recent

Nici un produs
Compară 0
Suntem prezenti pe ShopMania - Cumparaturi Online