Care sunt cei mai buni instructori de mondioring din România?

Care sunt cei mai buni instructori de mondioring din România?

Care sunt cei mai buni instructori de mondioring din România?
Despre Asociația “Clubul MONDIORING” și despre mondioring la nivel general
Mondioring Romnânia
Reprezentant DogPro: Domnule Adrian Nicolaiță, de curând a avut loc la Arad, în Parcul Chinologic „Mondioring Tournament”, eveniment organizat de Asociația “Clubul MONDIORING”, vă rugăm să ne vorbiți în primul rând de rolul asociației al cărui membru fondator sunteți pentru lumea dresajului canin. În România, mondioring-ul este practicat de 10 ani, cum a evoluat el de atunci? Cum se situează România la nivelul acestui sport față de celălalte țări?

A.N.: Clubul Mondioring România este fondat de 2 ani.  De atunci a început proiectul, dar anul trecut a fost recunoscută în rândul ACHR, prin aceasta devenind club de specialitate al asociației de pe specialitatea mondioring. Evoluția se poate vedea de la primele prezentări în competițiile internaționale, progresul fiind vizibil an de an. FMBB în 2012, în Italia la Roma, primul roman care s-a clasat pe un podium mondial  – Duma Loredana locul 3 la categoria I.

Tot în ultimii 10 ani ne-am clasat în primii 10 la categoria I sau II. Cele mai bune rezultate, au fost obținute anul trecut în 2015. Rezultatul nu are neaparat legătură cu Clubul MONDIORING, dar cu siguranță și-a adus aportul, când pe locul 1 mondial la categoria a II a  s-a clasat Bondar Alexandru și la categoria a II a, locul  4 – Duca Ciprian la Campionatul Mondial FMBB (Federation Mondiale du Berger Belge).

Despre evenimentul „Mondioring Tournament” din data de 26-27.03.2016)din Cehia. În același an, la Campionatul Mondial organizat de FCI, Ioana Stoica a obținut locul 4 la categoria I. Avand în vedere că vb de un club cu 38 de membrii, 20 practicanți în competiții, în echipa națională sunt 8 membri, rezultatele sunt foarte bune pentru momentul actual.

Mondioring România

Reprezentant DogPro: Cum s-a derulat evenimentul  „Mondioring Tournament” din data de 26-27.03.2016? Care au fost așteptările pentru acest eveniment? În ce măsură s-au concretizate ele? Există o procedură de selecție a dresorilor pentru astfel de competiții?

Mondioring RomâniaA.N.: Asteptările au fost ca să creăm un eveniment la nivelul celor de la nivelul internațional si asteptările au fost depășite, fiind ceva chiar mai bun, organizarea fiind mai reușită având în vedere concurenții din Romania si Austria, sponsorii, atentatorii, arbitrul si buna relație care a existat între toți sportivii. În egală măsură, ne-am bucurat de participarea atentatorilor din Belgia și Italia și a  arbitrului Marc Willems din Belgia. Evenimentul s-a bucurat și de atenția presei, fiind vizibil pe toate canalele. În concluzie, până acum a fost cel mai reușit eveniment de mondioring din România.

Reprezentant DogPro:  Să presupunem că sunt un dresor la început de drum, sunt pasionat de domeniul dresajului canin, însă nu știu cum să mă pregătesc, de unde să fur tehnicile de lucru, cum pot să mă certific, ce sfaturi îmi oferiți? Ce trebuie să fac eu în acest sens? Ce anume îl recomandă pe un dresor, ca fiind „un bun dresor”?

A.N.: Cei care doresc sa vină către acest sport pot să se adreseze filialelor din Arad, Timiș, Oradea, București, Cluj și Braila. Mondioringul este un sport de echipa, în care trebuie să te bazezi pe experiența cuiva și să ai cel puțin un atentator.  Le rocomand tuturor celor care vor să practice mondioringul să se înscrie într-un club de profil.

Totodată, precizez faptul în acest an, clubul va face atestări pentru cei care doresc să fie recunoscuți ca dresori specializați în mondioring, comisari de ring mondioring și atentatori. Informațiile referitoare la posibilitatea de atestare vor fi publicate pe site-ul clubului Asociația Club Mondioring România/ și pe pagina de Facebook Club Mondioring România.

Urmatorul examen de lucru va avea loc anul acesta, pe data de 8 și 9 iulie.

Postat la 2016-04-01 0 547

Lasa un comentariuLasa un raspuns

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.

Vizualizate recent

Nici un produs
Compară 0
Suntem prezenti pe ShopMania - Cumparaturi Online