Personalitatea și îngrijirea Ciobănescului Mioritic în România

Personalitatea și îngrijirea Ciobănescului Mioritic în România

Personalitatea și Ciobănescului Mioritic în România
După cum vă anunțam joia trecută, ne-am propus ca în această zi a săptămânii să vă prezentăm o rasă de câini. Acesta este prilejul potrivit de a interacționa mai mult cu iubitorii de animale. Ne dorim să vă informăm, dar și să aflăm de la voi experiențele amuzante sau demne de memorat, legate de interacțiunea cu câinii.
Astăzi vom vorbi despre Ciobănescul Mioritic. Această rasă este mândria românilor atunci când vine vorba de cățeii „nobili”. Ciobănescul Mioritic este un cățel vigilent, disciplinat și foarte atașat de stăpânul său, dar suspicios cu strainii. În perioada copilăriei asociam acest cățel cu oamenii din Ardeal. Nu doar pentru că impune respect, ci pentru că îmi pare genul de cățel conservator, cu spirit analitic. Este un cățel de talie mare, dar blândețea sa este direct proporțională cu dimensiunea.

Ciobănescul Mioritic a fost selectat dintr-o rasă naturală care exista în Carpați, principalul motiv fiind utilitatea. Este neînfricat și este protectorul perfect al proprietarului de oi și al turmelor sale. Nu este doar un paznic incoruptibil, ci și un animal de companie minunat. Nu se teme de prădătorii turmelor de oi, chiar dacă vorbim de urși, lupi sau râși. Atunci când au calitatea de tutori ai turmelor de oi prezintă o mare neînceredere în persoanele necunoscute.
Ciobănescul iubește foarte mult copiii, iar aceasta este calitatea pe care eu o apreciez cel mai mult la căței. Este un cățel care inspiră naturalețe, neavând nevoie de un efort prea mare pentru a se face remarcat. Are liniile corpului clar definite, iar regulile sale sunt clare. Nemulțumirea și-o comunică prin mârăit, mârăitul fiind primul nivel al nemulțumirii. Celălalt nivel este mușcatul, însă chiar și așa, Ciobănescul Mioritic nu poate fi considerat un câine agresiv.

Dimenisuni Ciobănescul Mioritic
Înălțime masculi: între 70-75 cm;
Înălțime femele: între 65-70 cm.
Greutatea este direct proporțională cu înălțimea.

Condiții de viață
Un adult din rasa Ciobănescului Mioritic are nevoie de mult spațiu, mai ales datorită dimensiunii sale, dar și pentru că este un câine care iubește să alerge. Această rasă are nevoie de exerciții fizice. Au nevoie de plimbări zilnice și de un spațiu imens pentru alergat.

Îngrijirea Ciobănescului Mioritic
Datorită părului lung, Ciobănescul Mioritic trebuie să fie descâlcit și periat des. Pentru descâlcire, vă recomandăm descâlcitorul Artero cu 9 lame, pe care îl puteți găsi aici Descalcitorul profesional Artero 9 lame.
Pentru periat, vă recomandăm o perie cu dinții lungi si rezistenți. Vă recomandăm „Peria profesionala Artero tip greblă” (o puteți comanda de aici Perie profesionala Artero par lung).
Dat fiind faptul că firul de păr devine sârmos, este indicat să folosiți un șampon profesional pentru câini cu efect de hidratare (îl puteți comanda de aici Sampon concentrat Artero hidratant).

Postat la 2016-04-02 0 333

Lasa un comentariuLasa un raspuns

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.

Vizualizate recent

Nici un produs
Compară 0
Suntem prezenti pe ShopMania - Cumparaturi Online