DE VORBĂ CU BEATRICE, GROOMERUL DE LA HAPPY TAZ

Beatrice Happy Taz

De vorbă cu Beatrice, groomerul de la Happy Taz
Beatrice era o prietenă mai veche a familiei DogPro. Beatrice este un om cald și răbdător. Are ochii de un albastru intens, mari, veseli și întrebători. Deși ne-am propus să ,,o luăm la întrebări” de multă vreme, niciodată nu era momentul nepotrivit. A avut nevoie de câteva produse Artero. Ne-am dus să i le ducem, să o vedem și să vorbim cu ea despre groomingul canin. Ne spune că lăbuțele cățeilor îi par cel mai greu de tuns. Că a numit salonul după cățelul ei, Taz, care acum este în Rai, deoarece a suferit de epilepsie. Era bolnav, dar cu toate acestea era un cățel plin de viață și fericit.

Tunde și 12 căței pe zi, iar primii clienți au venit din recomandări, astfel încât nici nu a fost nevoie de promovare. Pe lângă grooming, Beatrice acordă și consultanță deținătorilor de căței. Face acest lucru pro bono. Chiar și cât am stat eu acolo a fost sunată de o clientă care avea un cățeluș obez. 🙂 Iubește să tundă câinii creți, dar îi plac toți câinii. Cât timp am stat noi cu Beatrice, ea ne-a vorbit neîntrerupt despre cățeii care i-au venit la grooming, despre produsele utilizate și despre cum a evoluat grooming-ul în România.

Cum a început Beatrice să tundă?
Reprezentant DogPro: De câtă vreme lucrezi ca groomer și cum ai început?
Beatrice Happy Taz: Am peste cinci ani de grooming, aproape șase… Am lucrat într-un pet shop. Acolo se tundeau și căței. Eu eram studentă. După care mi-a plăcut foarte mult și treaba asta cu tunsul animăluțelor…

Reprezentant DogPro: Mai tunsesei până atunci?
Beatrice Happy Taz: Da, mai tunsesem, dar nu era ceva profi. Știam să tund din mașină, dar nu ceva foarte deosebit. Am început să tund unde lucram. Am învățat și am început să tund foarte mulți căței, de la ai prietenilor, ai cunoscuților și ai clienților. Am învățat prin intermediul clienților și al cerințelor lor.

Reprezentant DogPro: Pasiunea a venit pe măsură ce tundeai căței sau?
Beatrice Happy Taz:  Pasiunea a venit odată cu cerințele oamenilor. Aceștia spuneau cum ar dori să arate într-un fel, iar eu îmi exprimam punctul de vedere, cum ar fi mai sănătos pentru cățel…

Groomerul trebuie să facă recomandări deținătorilor de căței cu privire la tunsul potrivit și sănătos al cățeilor
Reprezentant DogPro: Ce înseamnă cum ar fi mai sănătos pentru cățel? La ce te referi când spui asta?
Beatrice Happy Taz:  Cum ar fi mai sănătos… ar trebui să nu aibă câlți, așa cum a avut și cățelul de aici (interviul s-a derulat pe parcursul unei ședințe de grooming, deoarece voiam să vedem cum lucrează Beatrice). El era foarte încâlcit. În astfel de situații, pielea câinelui nu poate să respire… În blăniță găsim particule de praf, găsim purici… Câinele trebuie să poată respira, de aici apar infecțiile și mulțime de alte probleme. Încerc să le explic tuturor persoanelor de ce este bine să ne spălăm animalul, de ce este bine să îl tundem, cât de scurt este bine să îl tundem sau nu… Pentru că și blănița are rol de protecție împotriva razelor ultraviolete și atunci clar este bine să le spunem, mai ales în timpul anotimpului cald.

Unghiile mari deformează mersul cățelului
Trebuie să îi găsim o coafură care să îl avantajeze. Nu putem să îl lăsăm să arate foarte ciudat. Este important să aibă unghiile tăiate, deoarece unghiile mari deformează mersul cățelului. De obicei, odată la o lună. Dacă stăpânii își scot mai mult câinii în parc, atunci nu este nevoie nevoie să le taie atât de des, deoarece unghiile să tocesc.

Reprezentant DogPro: Cât durează un toaletaj complet?
Beatrice Happy Taz:  La mine o toaletă completă, pentru un cățel mic,  durează aproximativ o oră jumătate. Pentru că avem tunsul din mașină al cățelului, avem spălatul cățelului, avem retușatul, tunsul din foarfece, curățatul urechilor, tăiatul unghiuțelor.

Reprezentant DogPro: Auzisem pe cineva care spunea că își spală cățelul cu șampon uman, având ca argument faptul că aceste șampoane oricum sunt testate pe animale… Tu ce părere ai despre acest lucru?
Beatrice Happy Taz: Exclus așa ceva, deoarece câinele are un alt pH comparativ cu al omului și poate dezvolta boli de piele, mătreață, eczeme de piele. Chiar dacă problemele nu apar de la prima utilizare, acestea pot apărea în timp, din a doua sau a treia spălare.
S-a întâmplat să fie foarte multe persoane care să spună, ,,Decât să dau 30 de lei la un spălat, mai bine îl spăl acasă cu un șampon de-al meu.”, însă nu se gândesc că în timp acesta poate dezvolta diferite probleme, iar ei vor fi nevoiți să investească și mai mult pentru rezolvarea complicațiilor apărute.

Reprezentant DogPro: Cum ai ales denumirea de Happy Taz?
Beatrice Happy Taz: Pai am avut un cățel, beagle, care s-a îmbolnăvit și a murit de epilepsie. După toate încercările de a-l ține în viață, nu am reușit să-l salvăm. Din păcate ne-a murit la un an și trei luni. De aici și numele de Happy Taz, deoarece în ciuda problemelor de sănătate, era un cățel foarte voios, foarte prietenos, era pus pe alergat, pe joacă… era un câine fericit.

Reprezentant DogPro: Cum ți-ai găsit primii clienți aici?
Beatrice Happy Taz: Înainte să deschidem Happy Taz tundeam foarte mult cățeii prietenilor și cunoștințelor și de aici au urmat și recomandări. Nu a fost nevoie să apelez la promovare, deoarece toată lumea zicea: ,,Du-te la Beatrice, deoarece este de treabă și tunde bine.”

Așadar, dacă nu ai un groomer pentru cățelul tău, ,,Du-te la Beatrice, deoarece este de treabă și tunde bine!”. Am văzut cu ochii noștri, dar te poți convinge singur/ă. Beatrice tunde la Happy Taz – salon situat pe Bulevardul Basarabia, numărul 16.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *