GROOMER-UL ANA-MARIA DE LA PET SALONUL LĂBUȚE FERICITE

Labute fericite

Groomer-ul Ana-Maria de la pet salonul Lăbuțe Fericite
Acum câteva săptămâni am avut experiența activității dintr-un pet salon, prima de acest gen pentru mine. Întâlnirea a început cu o discuție, în cadrul căreia Ana-Maria mi-a povestit despre ce presupune activitatea unui groomer, cum a pornit proiectul Lăbuțe Fericite, care au fost provocările activității ei, de la momentul nașterii pet salonului, în care oaspeți de onoare sunt cățeii. Am vorbit de modul în care a învățat ea, despre lipsa de fair play a oamenilor din domeniu, despre produsele utilizate, despre ,,clienții” ei, cățeii. Am vorbit despre personalitatea unor rase de căței, despre stilurile de tunsoare și multe alte lucruri, pe care vă las să le descoperiți singuri.

Produsele pentru caini Artero

Cum a început totul?
I-a venit ideea într-o zi de dumincă, când în discuție cu soțul ei, și-a dat seama că grooming-ul este ceea ce ar face-o să se simtă fericită. A început totul de la câinele ei, care era bolnav și a trebuit să meargă cu el la veterinarul cu care își propusese să deschidă afacerea. A găsit locația foarte repede, a fost prima locație găsită și a închiriat-o pentru trei ani. Și-a căutat cursuri, le-a achitat chiar de a doua zi, iar în prima săptămână de curs a început demersurile pentru înființarea pet salonului Lăbuțe Fericite.
Soțul mi-a zis: <<Oook, dar tu centrezi, tu dai cu capul!>> Imaginează-ți ca nu știam sigur dacă îmi place. Mă gândeam… poate n-o să-mi placă, poate o să tund horror, îți dai seama… mă mușcă câinii, nu știu… poate se întâmplă ceva. Dar eu crescând cu câini, n-am nicio treabă. Și dacă n-am frică nici de cel mai agresiv câine care trece pe lângă mine… 

Ana Maria o pregateste pe Maia pentru seara cu fetele.

,,Tund câinii agresivi fără botniță”
Dar ai avut experiența mușcăturii unui câine?
Da, am fost mușcată de mai multe ori, dar i-am lăsat să mă muște, deoarece am considerat că doar așa se simte în siguranță și se calmează după ce vede că eu nu sunt un pericol pentru el. Câinele care este agresiv, este un câine care ori este traumatizat, ori are nevoi și nu îi sunt satisfăcute… Eu tund câinii agresivi fără botniță. Le pun botniță, uneori la început, pentru a-l face să se liniștească fără să se accidenteze. Este o măsură de protecție pentru el, deoarece masa de toaletaj este mare, iar cățelul agitat poate cădea de pe masă, iar atunci e mai grav…

Catelusa Maia la spalat

,,Câinii mă calmează foarte tare”
Ce este cel mai plăcut în activitatea de groomer și cum ai învățat să tunzi?
În decembrie am finalizat cursul și până să îl finalizez eu eram deja la jumătatea amenajărilor. La curs mi s-a spus că mă voi plictisi și că nu mi se potriveste genul asta de activitate, deoarece eu sunt o persoană căreia îi lipsește răbdarea, dar mie îmi plac câinii, deoarece mă calmează foarte mult. Pot sta și trei ore și nu mă plictisesc. În momentul ăla mi s-a dus turația la motoare… vuup în jos și sunt în lumea mea. Am urmat un curs, dar în timpul cursului, timpul fiind foarte scurt nu poti învăța foarte mult. Când mi-a venit ideea să îmi înființez un pet salon, soțul meu mi-a zis: <<Bine, poți face asta, deoarece tu ești cățelăreasa.>> (râde). La început toaletam un câine în trei ore, dar acum durează doar o oră. 

S-a promovat puțin prin intermediul google-ului adwords
Primul client, un yorki, a fost toalet gratuit în timpul cursului, iar apoi mi-a devenit client fidel. Mă vizitează aproximativ la trei săptămâni.  Următorii clienți mi-au venit din Facebook, iar apoi m-am promovat prin intermediul Google Adwords. Nu m-am așteptat ca din primele șase luni să am rezultate, dar așteptările mi-au fost depășite.

Să vorbim puțin despre necesitatea unei asociații a groomerilor
Este loc pe piață pentru toată lumea, dar consider că este necesară o educație a consumatorului, deoarece, din punctul meu de vedere, ar fi ideal dacă s-ar respecta ideea de grooming, iar cabinetele veterinare nu s-ar implica în toaletarea câinilor, dacă nu au o persoană pregătită în acest sens. Consider că este necesară o astfel de asociație, deoarece nu ești groomer doar dacă ai făcut un curs de inițiere, este nevoie de mult mai multă muncă. Este necesar un schimb de experiență între groomeri și solidaritate între groomeri. Este nevoie de unitate între groomeri, deoarece doar împreuna am putea face lobby, pentru un statut al groomer-ului din România.

Discuția cu Ana-Maria s-a încheiat brusc, deoarece a ajuns la salon Maia, cățelușa albă care are deja tradiție la tuns în pet salonul Lăbuțe fericite. ,,Maia a venit la mine puiuț, deoarece eu tund gratuit puiuții, pentru a-i obișnui cu toaletarea.” Acum a crescut și mi-a devenit client fidel.

Cât timp a fost toaletată Maia, am povestit despre produsele Artero, despre mașina de tuns căței pe care și-a comandat-o prin intermediul DogPro. Discuția despre mașina de tuns căței a fost provocată de faptul că tunsul Maiei a fost întrerupt de încăpățânarea mașinii de tuns utilizate de Ana Maria. Când îți este lumea mai dragă se oprește, iar acesta a fost motivul pentru care Ana a decis să investească în Heiniger Saphir Style Cordless Purple, la creme de la creme când vine vorba de mașini de tuns câini (în viziunea ei). Am vorbit apoi despre șampoanele Artero, care spală atât de bine, încât nu sunt necesare două aplicări, iar în acest mod, Ana-Maria face economie de timp și de bani. Spune acest lucru, în contextul în care până mai ieri ne considera scumpi, dar și-a dat seama că a fost doar o impresie de început.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *