petexpo-2016-impresii-post-eveniment

pet-expo-2016

PetExpo 2016 – impresii post eveniment 
Raluca D., 9 mai 2016. Când m-am alăturat echipei DogPro (în luna martie a acestui an) nu știam nimic despre brandurile comercializate de ei. Deși am aproape trei luni de când sunt în această echipă, nu înțelesesem pe deplin  care este nivelul produselor de a căror promovare mă ocup. Amintesc doar câteva mărci: ,,Artero”, ,,Sprenger”, ,,Gappay”, ,,Dogtra” și ,,Andis”. Despre toate aceste branduri auzeam fragmentat discuțiile colegei mele, Amalia cu cei care veneau să își procure produse. Dacă despre șampoanele ,,Artero” auzisem ,,cât de bune sunt”…; dacă de mașinile de tuns căței, marca Andis mă convinsesem singură doar pentru că în câteva zile am vândut tot stocul, iar cei care și le achiziționau nu pregetau să își exprime mulțumirea… Despre Sprenger, Dogtra și Gappay nu știam mare lucru. Poate doar ceea ce îmi spunea Bogdan, dar știți cum este… toate aceste branduri sunt precum ,,puii de cioară”. Cunoașteți și voi vorba ,,Și cioara își laudă puii.”. Nu că nu aș avea încredere în Bogdan, dar îl suspectam de subiectivitate (scuze șefu).

DogPro la PetExpo

Experiența PetExpo de anul acesta ne-a întărit convingerea că produsele DogPro au un nivel crescut de calitate. Ne-am bucurat să auzim de la groomeri profesioniști ,,Achiziționez produsele Artero de la voi și de când am început să le utilizez nu mai utilizez alte mărci de produse.”. În egală măsură, ne-am bucurat să reîntâlnim o parte dintre colaboratorii dresori și să auzim trecători spunând: ,,Uite-i pe ăia de la DogPro. De la ăștia cumpăr eu zgărzile Sprenger.” O vizatoare din Italia a făcut afirmația ,,DogPro, importatori oficiali Gappay.”, iar afirmația ei era una cu greutate, pentru mine, deoarece nu cunoșteam impresiile clienților. Câteva ,,groomerițe” ne-au spus că sunt fane ale cuțitelor de stripping Artero, deoarece alte cuțite rup părul în loc să îl taie, iar eu chicoteam de bucurie când îi auzeam pe deținătorii de pet saloane cât de tare este ,,OilFresh-ul” sau că vor să își cumpere clești de tăiat unghii pentru căței (marca Artero). Aș putea spune că revelația târgului a fost cleștele ,,Artero”, deoarece la acesta am primit cele mai multe impresii (,,Taie atât de bine, chiar și acum, după mulți ani, când cauciucul de la mâner s-a tocit.”). Simpatică a fost doamna aceea care a cumpărat două șampoane Artero Blanc. Doamna a fost pentru mine sarea și piperul evenimentului PetExpo. Nu mai știa cum se numește șamponul, știa că este mov la culoare, că este cel mai bun șampon pe care l-a utilizat și că îl folosea pentru blana albă a cățelului. Mai spunea că a cumpărat șamponul în urmă cu doi ani, dar că la ediția precedentă nu l-a mai găsit. Noroc că își notase pe bilețel ,,Artero” altfel nu mă credea pe cuvânt că șamponul își schimbase ambalajul (doamna nu recunoștea ambalajul, dar a convins-o movul pronunțat al șamponului).

Nici nu venisem bine în echipă și Bogdan s-a gândit să dăm curs invitației de a participa la PetExpo, ,,mai mult din dorința de a mă ajuta pe mine în activitatea de promovare”, nu neapărat din dorința de a vinde. Eu, în sinea mea, speram să merite efortul, deoarece colegii mei nu erau foarte entuziasmați de edițiile precedente. Cu câteva zile înainte de PetExpo, toată lumea alerga în stânga și în dreapta pentru a pregăti evenimentul.

Deși vineri nu au fost extrem de mulți vizitatori am început bine și am simțit că ediția de anul acesta o să fie mult bună, fapt ce ne-a ridicat puțin nivelul de încredere în PetExpo. Ne-am bucurat să o cunoaștem pe Ana-Maria Tache (,,groomeriță”, deținătoare a pet salonului Lăbuțe Fericite). Pentru noi, Ana a fost precum o limonadă rece cu mentă și miere din timpul zilelor caniculare. Nu doar că ne-am bucurat de entuziasmul și sinceritatea ei, dar am înțeles că Ana nu este prețioasă doar pentru modul în care muncește, ci și prin modul în care relaționează cu oamenii. Am numit-o în mintea mea ,,Regina Empatiei” și fără îndoială un om care lucrează cu animalele așa trebuie să fie.

Sâmbătă a fost o zi foarte bună, atât din prisma vânzărilor, cât și din prisma networking-ului și a numărului de vizitatori. La evenimentul de networking, organizat la hotelul Pullman nu am fost, dar din ce înțeleg de la Bogdan, nu putem spune că a avut loc un networking în adevăratul sens al cuvântului. Pe ici pe acolo, organizatorii schimbau impresii cu expozanții, dar expozanții slujeau cultului ,,bisericuțelor”, nu au profitat la maxim de oportunitatea de a fi în același loc cu cei mai importanți furnizori de produse și servicii pentru animale. Sperăm ca experiența de acest an să le dea puțin de gândit organizatorilor și să își ia în serios rolul de facilitatori. Pentru un om de promovare, acest lucru cântărește extrem de mult.

Ziua de duminică a fost cea care a dat contur impresiei mele generale față de PetExpo. Mulțumită organizatorilor PetExpo și evenimentului, am ajuns să cunosc mult mai bine consumatorul și piața în care DogPro (K9 Training Products SRL) activează. Duminică a fost și ziua în care i-am cunoscut pe doamna cu șamponul de la Artero și pe partenerii noștri de la Blu Pet Salon. Aceștia din urmă ne-au confirmat că mașina de tuns Andis este ,,cea mai bună”. În mintea mea, ei erau până acum doar un nume, nu știam oamenii care țin pe umeri acel salon. Cu alte cuvinte, PetExpo a reușit să ni-i aducă în față pe mulți din cei cu care lucram de ani buni – cu care relaționam prin intermediul telefonului și mailului – dar cu care nu am avut nicio altă oportunitate de a ne întâlni față în față. Am putea spune ca PetExpo este un eveniment care ajută producătorii și importatorii să interactioneze atât cu deținătorii de pet shopuri, cu specialiștii din domeniu, cu canisele și crescătorii cât și cu utilizatorii finali. În felul acesta, în cei 7 ani care au trecut, organizatorii PetExpo și-au pus amprenta și au adus un mic aport în această branșă, unde avem nevoie de încă mulți ani pentru a atinge nivelul țărilor dezvoltate, dar trendul este foarte bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *